Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Ateism är ingen religion

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Emil Karlsson
Tid: 3 May 2012, 9:57

I viss mån ett trivialt påstående, men det är värt att komma ihåg att bara för att någon delar ens slutsats så behöver de inte alls dela ens metod.

Det går alldeles utmärkt att vara ateist men på dåliga grunder. Det finns hundratusentals buddister som nog får anses vara ateister, men deras uppfattningar om världen är antagligen precis lika absurda och indoktrinerade som andra religioner.

Av dessa anledningar är det ett misstag att förknippa ateism och ateister som mer rationella. För mig är rationalitet en metod, inte en grupp av slutsatser.

Jag misstänker att vi båda skulle ha större intellektuellt förtroende för någon som den katolska cellbiologen Kenneth Miller än förintelseförnekaren David Cole eller “vaccinskeptikern” Bill Maher (trots att de är båda icke-troende).

Ateism må vara ett nödvändigt krav för “en personlig relation med verkligheten”, men det är inte på långa vägar en garanti.

Kommentar från roland
Tid: 5 May 2012, 16:24

Ateism ÄR en “religion”!. Den verkligheten kommer man aldrig ifrån.
Människa väljer att inte tro på Gud, MEN det hindrar inte Gud från att tro och älska människan!! Gud tror på dig och mig!

Man må streta emot hur mycket som helst, men den dagen du ska härifrån då hjälper inte bloggar, argument, forskning, vetenskap eller dåliga erfarenheter av människor man mött som ev kallat sig för religiös. Det visar sig då, om inte förr, att man resignerar inför den Gud man stora delar av sitt liv förnekat.
Det kallas för NÅD och det är vår räddning!!

Skriv en kommentar