Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Peak child!

När vi når “peak oil” är en fråga som debatteras intensivt (ni kan läsa en intressant sammanfattning hos Uppsalainitiativet), men när vi når “peak child” är klarlagt. Här kan ni se ett föredrag med Hans Rosling där han visar detta med data på sitt alldeles egna sätt och dessutom diskuterar sambandet mellan religion och barnafödande. För min del fick jag en falsk föreställning tillrättad. Jag trodde nämligen det fanns ett reellt samband, men det gör det inte. Jag råkar bara bo på ett ställe som är ett undantag. Här på Filippinerna – och då främst Manila – håller katolska kyrkan kvar folk i fattigdom helt i onödan genom att ständigt och envetet motarbeta preventivmedel och annan familjeplanering (trots detta är man nu nere på 3,19 barn per kvinna). Men i övriga världen ser det ljusare ut (förutom i Afrika söder om Sahara förstås…).

Bookmark and Share

Skriv en kommentar