Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Fredagsnöjet: Bli hetero – nu! Eller homo. Eller bi. Eller transa. Moralpanik!

Pridefestivalen har rullat ut årets reklamkampanj och skapat förutsägbar moralpanik bland kristna. Kampanjen har nämligen som tema att man kan välja sin sexualitet, och att det finns en mängd fördelar med homo/bi/lesbisk/queer/trans. I det stora är det en rolig kampanj eftersom den driver med dem som tror att man kan byta sin sexualitet och att man då – självklart! – skulle välja att bli hetero. Men varför då egentligen, när det finns så många fördelar med alternativen?

Så här skriver Dagen i en kommentar:

Ändå, om det nu handlar om valfrihet, finns det goda argument för att bestämma sig att tillhöra majoritetssamhället och inte en minoritet som upplever sig förföljd och utsatt. De är i varje fall betydligt bättre än de argument som Pridekampanjen kan anföra.

För här kommer den goda smaken, eller, om man så vill anständigheten, in i bilden. Den affisch som fångade min uppmärksamhet slår fast att skäl nummer 26 för att “bli bög nu” är att “besöket på herrtoan blir så mycket trevligare”. Jag skonar läsarna från en detaljerad beskrivning av hur detta illustreras men försäkrar att det sker med en tydlig teckning som minsta barn uppfattar.

Nu är ni förstås nyfikna på snusket? Ni får några exempel här nedanför, resten kan ni klicka er fram till på kampanjens hemsida blihomo.nu. Men tänk på barnen – för guds skull!

Bookmark and Share

Skriv en kommentar