Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Vilka faktorer triggade den arabiska våren?

Vad orsakade den arabiska våren  – den serie protestaktioner och revolutioner som svept över arabvärlden sedan förra vintern? Vad det än var så är det inte över ännu; striden pågår som bäst i Syrien, och i andra delar av arabvärlden verkar revolterna riskera hamna i nästa förtryckargrupps händer: islamisterna. Men nu har det skett ett skifte i folks attityder i det att man vågar stå upp mot myndighetspersoner, något man aldrig gjorde förr. Detta och annat går Dalia Mogahed, som är chef för Gallupinstitutets avdelning för muslimska studier, igenom. Hon ger intressanta insikter i regionens attityder, främst ifrån Egypten.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar