Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2012
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Manila andas ut

En personlig notis. Som ni kanske vet har det varit översvämningar i Manila i några dagar. Bilden här nedanför är till exempel tagen på gatan utanför vårt hus. Det är några grannar som försöker ta sig hem. Att man är van vid översvämningar här visade sig då man snabbt halade fram sådana här båtar ur områdets förråd. Det här har hänt förr. Man diskuterar nu om det här är den största översvämningen sedan … 2009. Ja, ni förstår, det här är ett återkommande fenomen.

Det är en av de saker Rädda Barnen arbetar med, att både enskilda och myndigheter ska ha beredskap för de återkommande katastroferna: översvämningar, tyfoner och jordbävningar. Man jobbar också med barns hälsa och utbildning. Du kan läsa mer här. Tycker du Rädda Barnens arbete låter viktigt kan du hjälpa till genom en donation.

Det har nu slutat regna och de områden som har avrinning har blivit av med vattnet – till exempel vårt. Det finns dock en hel del områden utan denna avrinning där kombinationen tropisk värme och stillastående vatten gör att en hel del följdproblem kommer att uppstå. Sjukdomar, vattenbrist och allmänna hygienproblem står på listan. Många har också förlorat ägodelar eller fått bostaden förstörd, så återuppbyggnaden kommer att ta tid. Det beräknas att ungefär 60% av de drabbade är barn.

Om du vill veta mer så kan du här se ett nyhetsinslag på BBC där Anna intervjuas, eller lyssna på ett inslag från P1s morgoneko, även där med en intervju.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar