Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2012
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Även djur har medvetande…

…i alla fall om man ska tro på “The Cambridge Declaration on Consciousness“. Dokumentet summerar kort vad man vet om sambandet mellan medvetande och hjärnaktivitet och slår sedan, utifrån observationen att även djur har samma typ av aktivitet i sina hjärnor, fast att detta är starka tecken på att även djur har medvetande.

“Men självklart! Ajöss och tack för all fisk.”

Dokumentet skrevs under “in the presence of Stephen Hawking” den 7 juli av deltagarna på konferensen “the Francis Crick Memorial Conference on Consciousness in Human and non-Human Animals”. Här är slutklämmen:

We declare the following: “The absence of a neocortex does not appear to preclude an organism from experiencing affective states. Convergent evidence indicates that non-human animals have the neuroanatomical, neurochemical, and neurophysiological substrates of conscious states along with the capacity to exhibit intentional behaviors. Consequently, the weight of evidence indicates that humans are not unique in possessing the neurological substrates that generate consciousness. Nonhuman animals, including all mammals and birds, and many other creatures, including octopuses, also possess these neurological substrates.”

Läs mer hos Psychology Today.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar