Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Mission bland landets utsatta baseras på vatten och bröd

Om ni undrar vad de kristna hjälporganisationerna håller på med så kom det i veckan två intressanta nyheter. Dels handlar det om Frälsningsarmén som börjat sälja “Välsignat vatten“. Det vill säga vanligt vatten med kolsyra i från en källa som någon läst en trollformel över i våras. Källan alltså, inte vattnet. “Egentligen är inte vattnet mer välsignat än annat vatten. Precis som när vi säger “gode Gud välsigna maten” så är ju maten redan välsignad ändå,” säger Kårledaren Christer Eklöf till Allehanda. Kul grepp? Alla tycker inte det.

Cristina Grenholm, chefsteolog inom Svenska kyrkan, gillar inte valet av namn, även om hon tror att det är valt med glimten i ögat, uppger hon för TT i Svenska Dagbladet. Hon tycker att det borde ha räckt med att bara skriva Frälsningsarmén på etiketten.

Varför inte bara kalla det Homofobvatten?

Den andra nyheten är att Stadsmissionen har hittat bruk för sina missbrukare.

Stadsmissionen i Skåne blir först ut i landet att tillverka ekologiska och glutenfria oblater.

Tanken är att Stadsmissionens klienter ska – cyklandes – sköta distributionen av oblaterna till församlingarna. På så sätt hoppas organisationen att projektet ska bidra till en stabilare livssituation för deltagarna.

Inte blandar väl Stadsmissionen ihop sin hjälpverksamhet med mission? Det vore att utnyttja den utsatta situation hemlösa befinner sig i som ett reklamtillfälle – vilket vore osmakligt bortom alla ord.

Lite roligare att tänka sig är att oblater förut tillverkats oekologiskt. En mängd reklamslogans föder sig själva: “Åminnelsen av Jesu kropp – nu med färre tillsatser.” “Nu behöver åminnelsen av den sista måltiden inte bli den sista måltiden.” “Mindre skit i kyrkan.” Ni kan säkert komma på några själva…?

Bookmark and Share

Skriv en kommentar