Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

October 2012
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Under tiden, i USA

Huffington Post rapporterar om en grupp studenter som blev utsparkade från sitt universitets “fresher fair” (där studentklubbar och organisationer presenterar sig för nya studenter). Det handlar om The Reading University Atheist, Humanist and Secularist Society (RAHS) och det handlar om krocken mellan yttrande- och religionsfrihet.

Det RAHS gjorde, för att dra intresse till sig (vilket är hela poängen med “fresher fairs”) var att ställa en ananas i sitt stånd. En ananas man döpte till Muhammed.

“We wanted to celebrate the fact that we live in a country in which free speech is protected, and where it is lawful to call a pineapple by whatever name one chooses.”

Shiva som ung

Det gick dock inte för sig. Framåt eftermiddagen blev de uppmanade att avlägsna ananasen. “Antingen försvinner ananasen eller så försvinner ni!” Efter ett kort handgemäng beslagtogs ananasen, men återlämnades snart igen. Den döptes då om till Jesus.

Detta ledde till att det samlades en liten grupp studenter och avlägsnade namnlappen “med kraft” (“forcefully”). Sen tvingades RAHS att lämna platsen, åtföljda av vakter.En annan studentorganisation, “Student rights” säger följande om incidenten.

“Whilst hate speech on campus is unacceptable, students do not have the right to impose their religious sensibilities on others, and they must accept that they may be offended by those who do not share their convictions.

The actions of the Atheist Society may have been provocative, but its members should have every right to express their views and not be censored. Instead of closing down debate Reading University Student Union should be encouraging students to interact with one another rather than pandering to the hurt feelings of the devout.”

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Måns
Tid: 5 October 2012, 6:56

De stackarna ville väl bara snabba på vägen till Samuel Huntington krig mellan civilisationerna. Modigt att ta ställning mot islamistisk intollerans i en miljö där 99.9 procent är kristna och där en avsevärd andel är extremt intolleranta.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 5 October 2012, 7:13

Du läste *hela* historien va?

Kommentar från Johnny Lilja
Tid: 5 October 2012, 11:40

Där var det studenter som sparkas ut här är det Lars Vilks.

Skriv en kommentar