Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Uppror i advent för att bevara kyrkans speciella privilegier

Saknar du statskyrkan? Saknar du tiden då Sverige var ett homogent kristet land? Saknar du de flydda dagar då kristendomen lärde barnen veta hut, då tolerans var ett ord som inte behövdes eftersom alla verkade stöpta i samma mall, då världen var enkel?

Saknar du din barndom?

Då finns uppropet för dig. Tidningen Dagen lanserar nu namnlistor man kan skriva på för att ändra skollagen. Det man vill är att religiöst innehåll åter ska tillåtas på adventssamlingar och skolavslutningar vid jul. Det man vill är att “Samlingar i kyrkan måste få utgå från den kristna tron.”

Jag var inte medveten om att det gick att missa poängen med skolans neutralitet så kapitalt. Hur är det ens möjligt att vara så hemmablind? På vilken nivå befinner sig det här missförståndet när man tror att diskriminering är ok om man tar ett majoritetsbeslut i frågan?

Varför, kära Dagen, tror ni neutralitet är viktigt? För att alla inte är kristna!!! Vad spelar det då för roll om så alla kristna människor i hela Sverige skriver på ert upprop? Man kan inte rösta bort vissa barns rätt till sina egna skolavslutningar. Så otroligt empatilöst.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar