Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Bonuskort ska locka kyrkobesökare

Svenska kyrkan håller sakta men säkert på att självdö. Vad göra? En sak är redan igång, man försöker tvinga dit barn på skolavslutningen så man kan skapa positiva vibrationer kring kyrkobesök. En annan variant jag stött på är dagisgrupper på kyrkobesök som fått godis av prästen. I Gagnefs kyrkliga samfällighet har man kommit på ett annat trick: att dela ut bonuskort till kyrkobesökarna.

Trogna besökare får efter tio “närvarostämplar” en bonus i form av en bok, exempelvis Julboken eller Traditionsboken, som är en upptäcktsfärd genom våra kyrkliga och folkliga traditioner, säger Gittan Ihlis, ordförande i Gagnefs kyrkoråd.

Kyrkoherden Leenah Malmi Pauser understryker att även om kortet kanske är en udda och rolig grej så handlar det i grunden om något mycket viktigt, nämligen att sprida ett budskap och låta fler upptäcka kyrkan och kyrkans lokaler som mötesplatser i glädje och sorg, under vardag som helgdag.

Eller hur. Visst är det budskapet som är viktigt med kyrkan. Ni vet, det om guden som tycker vi är så förskräckliga att han tog livet av sig. Skuld, skam, hot och nu … bonuskort.

Läs mer i DT.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar