Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Jultomten är mer kärleksfull än Gud

Idag har jag en artikel på Newsmill med anledning av julavslutningsdebatten. Om man nu ska sprida julens kärleksbudskap ska man kanske ta sig en funderare på vilket av julens alla budskap som är mest kärleksfullt.

Vilken berättelse tycker du förtjänar att kallas julens kärleksbudskap? Den som handlar om en Gud som tycker vi är så syndiga att han tog livet av sig och som hotar med eviga plågor i hans brinnande källare om vi inte älskar honom?

Eller kanske berättelsen om den vitskäggige, lite tjocke gamle mannen i rött; han som delar ut presenter till barn då året är som mörkast.

Läs hela artikeln på Newsmill.

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Jultomtar och Hedningar… Kanske präster i en ny religion | Hedniska Tankar
Tid: 17 December 2015, 21:17

[…] Trots att kristendomens fruktansvärda ondska (se föregående inlägg) fortfarande sprids över Världen, finns ändå många ljuspunkter i mörkret. Det gäller då människor, som gått över till en enklare, vänligare tro. Låt oss kalla den Hedendom, även om inte alla hedningar är Asatroende – vilket däremot jag själv är. För några år sedan orsakade den i Sverige kände humanisten Patrik Lindenfors stort rabalder, nä… […]

Skriv en kommentar