Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Påven önskar sig en ny världsordning

I ett tal i måndags, till “the Pontifical Council for Justice and Peace” (svensk översättning, någon?) efterlyser påven en global organisation (“community”), med tillhörande auktoritet, för “den mänskliga familjens fromma”. Påven menar att kyrkan kan erbjuda “principer gällande reflektion, kriterier för bedömningar och praktiska riktlinjer” men inga konkreta politiska eller legala rekommendationer för hur organisationen skulle tänkas fungera.

Påven målar här upp någon sorts mardrömsvision för Humanister. Vad är det för moral han vill inskärpa? Från Catholic News Service:

New ideologies — such as the hedonistic and egoistic one of sexual and reproductive rights, or that of a disorderly financial capitalism that transgresses politics and dismantles the real economy — contribute to make the employee and his work seem ‘minor’ goods and to undermine the natural foundations of society, especially the family,

Sexuella och reproduktiva rättigheter som hedonism? Det står ju förstås alla fritt att drömma om globalt världsherravälde, men … nej tack; teokrati tillhör svunna tider.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar