Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Kristna borde sluta ljuga om Jesus födelsedag

Så var det dags för årets informationsartikel om julen från min sida, den här gången på SVT Debatt: “Kristna borde sluta ljuga om Jesus födelsedag.”

Tyvärr har något ljushuvud till rubriksättare klämt dit ett “sanna” så att titeln blivit “Sanna kristna borde sluta ljuga om Jesus födelsedag.” Efter alla diskussioner om svårigheten med att ringa in “sann kristendom” skulle jag aldrig fått för mig att sätta den titeln. Jag beklagar att det har blivit på det viset och hoppas att ingen hakar upp sig på det.
Informationen är den vanliga. Vi har ingen aning om när Jesus födelsedag var, men de som vill kan förstås fira på juldagen i alla fall. Det skulle dock vara klädsamt om ministrar, biskopar och andra personer i maktposition slutade säga saker som att “vi firar jul på grund av Jesus” och andra historielösa  påståenden. Vi som firar jul av helt andra anledningar än Jesus kan kanske lämnas i fred att göra det? Om man inte tjatade om de kristna inslagen hela tiden skulle julen kunnat vara en gemensam högtid, helt oavsett religion.
Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tim Platt
Tid: 6 December 2012, 5:52

Hej Patrik. Min exceptionella mor berättade sanningen om julen och Jesus födelsedag för mig redan på 50 talet.
Mänga läsare fattar inte att författaren inte får sätta sin egen rubrik på debattsidor. Rubriksättningen avslöjer rätt ofta att rubriksättaren inte kan förstå inlägget, annat än inom sina egna oftast enfaldiga förståelseramar.

Skriv en kommentar