Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

“Tack Sverige för att vi fick en ny framtid”

Aftonbladet har idag en så vacker debattartikel att jag blir tårögd.

50 svenskar med rötter i forna Jugoslavien: Vi är flyktingarna ni tog emot på 90-talet
[…]
Vi är i dag många bosnier i detta land. Vi hoppas att vi har bidragit till ett bättre, rikare land. Att vårt exempel visar att det inte måste gå dåligt. Inte ens när man tar emot många människor. Det skapar förhoppningsvis en känsla av hopp, nu när vi alla behöver det. Förknippas integrationen, migrationen och livet i det nya landet med en känsla av förlust på någon sida, är det lätt att grupper ställs mot varandra. Vi hoppas bidra till motsatsen.

Tack för att vi fick chansen att bygga våra nya liv här. Sådana tack hörs alldeles för sällan. Integrationspolitiken är opersonlig, förvandlad till lagar och förordningar. Men vi är de där flyktingarna ni tog emot. Vi är naturligtvis medvetna om att asyl- rätten är en rättighet. Men faktum är att många länder lyckades komma runt det.

Med våra gamla och nya familjer, med våra barn, med våra jobb och intressen, med våra traditioner, även med våra fel och brister, är vi nu en del av Sverige. Det har blivit vårt land. Vi delar detta lands kollektiva minne, vi påverkar vår gemensamma framtid och vi tar ansvar för den. Och vi hoppas att vi kan bidra till att även andra får den hjälp vi fick.

Läs hela artikeln i Aftonbladet. Gör det! Jag kan även rekommendera Mattias Ronges blogginlägg Invandringen räddade mitt liv – också från idag.
Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Åke Svensson.
Tid: 6 December 2012, 11:31

Dom 3-4.000 bosnier o serber o jugoslaver som sitter just nu i dom svenska fängelserna får vi inte heller glömma. Dom tackar också för att vi tog emot dom till sverige.

Kommentar från ÅkeP
Tid: 6 December 2012, 13:47

Till halvanalfabeten Åke Svensson: Du får jättegärna länka till någon källa på att 3-4 tusen exjuggar sitter i svenska fängelsen just nu.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 6 December 2012, 14:02

Ja, det får du nog göra, Åke Svensson, annars får jag plocka bort din kommentar. Jag vill inte ha desinformation här på bloggen.

Kommentar från Martin Westerberg
Tid: 6 December 2012, 18:53

Till Åke S. Enligt länken som presenteras nedan så registreras inte personer efter etnicitet hos kriminalvården. Det enda de har uppgifter kring är utländska medborgare som sitter i fängelse och ska utvisas efter avtjänat straff. Vad gäller svenska medborgare av utländsk härkomst registreras inte detta.

Läs gärna själv: http://www.kriminalvarden.se/Statistik/Utlandska-medborgare-och-invandrare/

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 6 December 2012, 23:41

Jahapp, då har vi ett grundlöst påstående som grundligt avvisats. Det kan stå kvar som besvarat. Tack Martin!

Kommentar från Meliha
Tid: 7 December 2012, 22:24

Riktigt bra artikel. Vi är många många fler än 50 Bosnier som känner tacksamhet till Moder Sverige.

Skriv en kommentar