Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2013
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Katolska präster menar att samkönade äktenskap är religiös förföljelse

Samtidigt i Storbritannien har en fjärdedel av landets katolska präster skrivit på ett brev till the Telegraph där man menar att samkönade äktenskap är en form av religiös förföljelse och något som Henry VIII skulle kunnat hitta på.

Det är som så ofta i kristna sammanhang offerkortet som kommer fram. (Den som tycker att katolska kyrkan har en poäng att de blivit förföljda sedan Henry VIII kan lämpligtvis slå upp Maria I av England (aka “Bloody Mary”) och kontemplera vad som hände när katolikerna själva fick makten: hon lät bränna nästan 300 personer levande på bål.)

The priests write: “After centuries of persecution, Catholics have, in recent times, been able to be members of the professions and participate fully in the life of this country.
“Legislation for same sex marriage, should it be enacted, will have many legal consequences, severely restricting the ability of Catholics to teach the truth about marriage in their schools, charitable institutions or places of worship.

Det är svårt det där med mänskliga rättigheter. Är det på något sätt rimligt att inte tillåta samkönade äktenskap bara för att det hindrar katolska kyrkan att framföra sitt hatbudskap? Låt oss göra jämförelsen med äktenskap mellan människor av olika “ras”. Kan det verkligen tillåtas? Det hindrar ju rasistiska organisationer från att framföra sina hatbudskap. Den som fått för sig att idéerna om människors lika värde och lika rättigheter har sin grund i kristna värderingar har mycket att lära från det här utspelet.

Last night the Bishop of Portsmouth, the Rt Rev Philip Egan, one of the signatories, insisted that the comparison with the penal laws was “dramatic” but not an exaggeration.
“It is quite Orwellian to try to redefine marriage,” he said.
“This is strong language but something like this totalitarian.
“I am very anxious that when we are preaching in Church or teaching in our Catholic Schools or witnessing to the Christian faith of what marriage is that we are not going to be able to do it – that we could be arrested for being bigots or homophobes.”

Bigots AND homofobes är den rätta formuleringen. Men arrestera dem så de får ännu ett offerkort att spela? Nej, låt dem prata så folk ser vad de står för. Låt dem propagera sig ända in i historieböckerna, sektionen för i princip utdöda religioner.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar