Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2013
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

“Why I Raise My Children Without God”

Finns det goda skäl att hålla Gud borta från barns uppfostran? Signaturen TXBlue08, mamma till två tonåringar, listar många goda skäl i en väldigt uppmärksammad artikel hos CNN: “Why I Raise My Children Without God“. Läs den och tyck till.

God does not protect the innocent.
He does not keep our children safe. As a society, we stand up and speak for those who cannot. We protect our little ones as much as possible. When a child is kidnapped, we work together to find the child. We do not tolerate abuse and neglect. Why can’t God, with all his powers of omnipotence, protect the innocent

För att vara lite personlig så har frågan om religion inte kommit upp så mycket här hemma hos mig. Jag har tre barn som är nio, tretton och tretton. Det är dock inte så att de inte utsatts för religion av sin omgivning. Det yngsta av mina barn har gått på kyrkokören i Nacka kyrka och fått höra om “Jesus trollkarlen”, eller i alla fall var det så prästen la fram det; Jesus kunde göra vin av vatten, återuppväcka människor från det döda och gå på vatten! Mirakelhistorierna kanske göms undan av Svenska kyrkan, men de är ju väldigt praktiska att ha när man pratar med barn.

De två största fick i Sverige en amerikansk klasskamrat vars föräldrar var här som missionärer. Det blev en del intressanta samtal med pappan om kreationism innan de tyvärr var tvungna att flytta till en annan sida av staden. Jag uppmuntrade pappan att berätta om Jesus för barnen, men det verkar inte gjort något större intryck på dem.

Här på Filippinerna är det förstås en annan sak. Religionen är ständigt närvarande, både katolicism och annat. Barnen har klasskamrater av alla möjliga trosinriktningar. “Vad är vi?” har jag blivit frågad när man ska fylla i religionstillhörighet på blanketter, och svarat “Det får du själv bestämma när du blir stor, skriv vad du vill så länge.” Nu har de upptäckt min bok, så nu står det “None” i religionsrutan. Jag hade egentligen velat att det skulle stå “Haven’t decided,” men det är ju faktiskt inte mitt val.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar