Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2013
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Fri migration?

Jag är för öppna gränser – som långsiktigt mål. Jag är mot öppna gränser – i dagsläget.

Det skulle väl kosta för mycket? Fast varför ska pengarna vara det som avgör? Är inte medmänsklighet och frihet viktigare? Och hur är det egentligen med kostnaden, skulle den verkligen bli för hög? Frågan har nyligen aktualiserats i och med att Centerpartiet lagt in målet om fri migration som mål i sitt omdebatterade idéprogram. För detta har de anklagats avTino Sanandaji på DN Debatt att vara alltför styrda av nyliberaler, framför allt Johan Norberg. Centern själva har naturligt nog slagit ifrån sig tanken att de skull vara fjärrstyrda.  Idag publicerar DN också ett svar från Norberg.

Här kan ni lyssna på en radio-debatt i frågan, mellan Norberg och Sanandaji.

Öppna gränser och fri invandring, hur bra är det för samhällsekonomin? Nyligen kom boken “Migrationens kraft, därför behöver vi öppna gränser” av Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt. I boken argumentar argumenterar för att öppna gränser och fri invandring lönar sig. Men boken innehåller en rad felaktiga påståenden. Det hävdar nationalekonomen Tino Sanandaji, som är forskare vid Institutet för näringslivsforskning, IFN. Hör Tino Sanandaji och Johan Norberg debattera i Studio Ett.

Frågan jag ställer mig är hur det gick till när Centerpartiet blev Sveriges radikalaste parti. Och varför får de sådan kritik för detta? Och var står vänsterideologer i detta – varför har ingen sådan klivit fram till den fria migrationens försvar? Ur led är tiden.

Lyssna: Debatt om öppna gränser

Bookmark and Share

Skriv en kommentar