Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2013
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Turkisk muslimsk grupp i Österrike upprörd över att danska Legos version av ett amerikanskt Star Wars-bygge ser ut som bysantisk kyrka som sedan blivit moské

Globalisering är inte enkelt alla gånger. Hur många likheter ser ni mellan Hagia Sofia och Jabba the Hutts tillhåll såsom det skildras i Lego? Ni kan få några ledtrådar här nedanför tack vare en upprörd österrikisk turkisk grupp. För många likheter, helt uppenbarligen. Och detta måste därför vara en förolämpning. (Jag hängde inte riktigt med på det logiska hoppet där, jag erkänner.) Där finns ju både kupol, minareter, och  en hookah-rökande mördare. (Det är faktiskt de själva som påpekat det där sista.)

En ansvarig på Lego hävdar bestämt att bygget baserar sig på filmen (nedan), inte på Hagia Sofia. (Hagia Sofia är för övrigt en gammal kyrka.)

Läs mer hos Daily Mail.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tim Platt
Tid: 25 January 2013, 11:50

Folk är väldigt känsliga för upplevde förolämpningar. Man bör nog reta upp sig över annat. Jäg älskar Star Wars. Den resonerar så kraftigt för att den återberätter våra historiska episka berättelser, t.ex. Roms omvandling från demokrati till kejsardöme, den Ottomanska rikets dekadans, mm. Hela den klassiska arkitekturen i Star Wars följer dessa berättelser, från Rom till Istanbul. Jabba the Hut är en fet ond pasha från det dekadenta Ottomanska riket som har tagit över en kristen byggnad (ett kloster i Star Wars). Jabba bygger till och med ett torn (minaret) brevid klostret. Jabbas palats ÄR Hagia Sofia, Istanbuls symbol. http://starwars.wikia.com/wiki/Jabba's_Palace
George Lucas är inte rasist mer än alla vi andra som har nedärvda och ibland omedvetna föreställningar.

Skriv en kommentar