Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategorier

Rekursiv konspirationsimplosion

Uppsalainitativet berättar vi idag om historien om forskarna som hittade ett starkt samband mellan tron på konspirationsteorier och avfärdandet av vetenskapliga upptäckter, till exempel avfärdandet av vetenskapligt konsensus i klimatfrågan. Den här rapporten gav upphov till en storm av … konspirationsteorier. Som forskarna analyserade – vilket ledde till att de fick ännu mer stöd för sin ursprungstes, att människor som tror på konspirationsteorier också har en större benägenhet att avfärda vetenskapliga upptäckter. Denna andra studie har precis accepterats för publicering. Nu väntar vi bara på att även denna studie ska mötas av en storm av konspirationsteorier, som sedan analyseras, som sedan möts av en storm av konspirationsteorier, som sedan analyseras…
Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tage Andersson
Tid: 8 February 2013, 16:10

För att Du få en sansad bild av klimatdebatten här i landet rekommenderar jag en intervju med Sveriges mest meriterade klimatolog, Lennart Bengtsson
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vi-skapar-en-valdig-angslan-utan-att-det-ar-befogat
Det kan invändas att Bengtsson, liksom jag, är pensionär. Dock innebär det, förutom åldersdiskreditering, att ingen av oss är beroende av forskningsbidrag

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 8 February 2013, 16:27

Ännu bättre – mer uppdaterad och korrektare återgivning av vår faktiska kunskap – är intervjun med Markku Rummukainen. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ipcc-ska-ge-en-balanserad-bild Det kan invändas att Rummukainen är forskare. Dock innebär det att han faktiskt arbetar inom det fält han pratar om.

Skriv en kommentar