Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategorier

“Detta bör stärka vår fruktan för att hamna i Helvetet och göra så att vi uppriktigt dyrkar Allah med hopp om Hans skydd ifrån dess hetta och smärta.”

Har ni något barn som undrar över islam så finns det en informationssida att vända sig till: islamforbarn.se. Det är en något bisarr upplevelse att i glättigt leksaksbrochyrsformat få läsa om de eviga plågor som väntar oss. Varför detta budskap? “I detta kapitel ska vi insha Allah att gå igenom en del av dessa texter. Detta bör stärka vår fruktan för att hamna i Helvetet och göra så att vi uppriktigt dyrkar Allah med hopp om Hans skydd ifrån dess hetta och smärta.” Det är en vedervärdig plats de hittat på för barn som inte lyder och lyssnar.

Bland alla de skapelser vi känner till så är Helvetet den mest avskyvärda. Det är en ful, smutsig, mörk,ondskefull, vredesfull, smärtfull, skoningslös plats. Det finns inget skrämmande monster vi någonsin hört om eller drömt om som kan jämföras med Helvetets förskräcklighet.
[…]
Helvetets innvånare kommer inte få tillåtelse att dö och slippa undan allting eftersom döden själv redan har blivit slaktad inför deras egna ögon. De kommer att få leva för evigt i elände,förtvivlan och förnedring-ett liv värre en döden!

Sen finns en del rätt skruvade påståenden som väl inte direkt ökar trovärdigheten:

Helvetets innvånare kommer att vara väldigt stora. Och pga av att deras enorma kropp ska täckas med ett enormt skin så kommer plågan och smärtan att vara mycket värre.
Abu Hurayrah (anhu) rapporterade att Profeten (s) sade:
”En förnekars kindtand kommer att vara lika stor som Uhud berget. Och hans skin kommer att vara så tjockt likt distansen på en tre nätters resa.” Muslim, at-Tirmidhi och andra.
Och Abu Hurayrah (anhu) rapporterade att Profeten (s) sade:
”Distansen mellan en förnekares axlar kommer att vara som en tre dagars resas ditans för en snabb ryttare.”

[…]
Trorts deras tjocka skin så kommer de att bli fullkomligt brända av Elden.
Dessa enormt tjocka lager av skin kommer hela tiden att förnyas efter att de brunnit så att förnekarna aldrig slipper känslan av plågan och smärtan.
Allah (swt) säger:
”Vi skall låta dem som påstår att Våra budskap är lögn brinna i denna eld-i den takt som deras hud förbränns, skall Vi ersätta den med ny hud, så att de får pröva straffet helt och fullt. Gud är allsmäktig, vis.”

Sura an-Nisa’4:56

Jag vet inte om “vis” är det rätta ordvalet. Fast det är ju Guds eget.

(Tack till Mikael Svanholm för länktips.)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Thomas Hallin
Tid: 26 February 2013, 12:56

Här är en annan svensk hemsida som man inte vet om man skall skratt eller gråta åt: http://www.apg29.nu/

Mvh

/tHoMaS

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 26 February 2013, 14:33

Som jag har förstått det ligger det en personlig tragedi i bakgrunden vad gäller apg29. Jag undviker därför att göra mig lustig över den. Han har funnit frid i sina tankar och ska få vara ifred, tycker jag.

Pingback från PKJonas » Blog Archive » Ett helvete på steroider
Tid: 13 March 2013, 7:12

[…] bloggar om det muslimska helvetets plågor: Lindenfors blogg – ”Detta bör stärka vår fruktan för att hamna i Helvetet och göra så …, om hur det muslimska helvetet presenteras för de minsta på webbsidan […]

Pingback från Ett helvete på steroider – PKJonas
Tid: 7 February 2020, 23:52

[…] bloggar om det muslimska helvetets plågor: Lindenfors blogg – ”Detta bör stärka vår fruktan för att hamna i Helvetet och göra så …, om hur det muslimska helvetet presenteras för de minsta på webbsidan […]

Skriv en kommentar