Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Får islamister bestämma deltagare i SVT Debatt?

I gårdagens SVT Debatt handlade det om kaoset kring Socialdemokraterna och Omar Mustafa. Debattens vågor har gått höga på flera ställen och nu var det dags för en seriös och hård TV-debatt i frågan.

Hade man kunnat tro. Men fattades det inte någon part bland debattörerna? Var var alla de människor som invandrat till Sverige från muslimska länder som inte alls känner sig representerade av Omar Mustafas och Islamiska Förbundets islamism? Var fanns de kritiska rösterna med muslimsk bakgrund? Det finns ju många att välja på: Nalin Pekgul, Sara Mohammad och Bahareh Andersson, eller någon av imamerna Kashif Virk eller Emin Narozi, för att bara nämna några.

Så här berättar Sarah Mohammed, om hur hon blivit inbjuden och sedan av-inbjuden:

Nu vill jag berätta något om SVT-Dabatt bemötande/Eller kanske feghet/inställning:
I måndags ringde SVT-Debatt och frågade om jag är intresserad av att medverka vid SVT-Debatt om Omar Mustafa på torsdag.
Då svarade jag så här:
Med tanke på att jag har blivit dålig bemött av ert program tidigare är jag inte så pigg på att medverka men samtidigt brinner jag för frågan om hedersrelaterat våld, om politisk islams syn på kvinnor.
Om jag ska medverka har jag ett villkor:
Att ni inte får ringa mig i sista minuten och avbokar min medverkan. Det har hänt innan trots omplanering av mina andra planer.
Ja hon lovade mig absolut att de ska göra så men hon återkommer så fort de har kontaktat andra och bestämt sig om konceptet och då bestämmer de även om vilka ska få vara med. Men hon lovar inget nu. Ok jag förstår svarade jag.
De ringde inte tillbaka förrän igår och frågade igen om jag har fortfarande behållit kvällen till de eller inte? Och om jag var fortfarande intresserad av att medverka. Ja svarade jag, jag har behållit tiden för er och kan medverka men först måste jag få höra om 1- vilka som medverkar 2- Hur upplägget kommer att se ut 3- Vilka frågor kommer ni att ställa 4- Och hur mycket utrymmer kommer jag att få.
Hon tackade och frågade mig snälla vi har inte lyckats få ihop upplägget för att vi har inte fått ihop tillräckligt med bra personer än (jag rekommenderade även att de skulle ta kontakt med Bahare Andersson, Carina Hägg Eduardo Grutzky med mfl…)
kan jag få ringa dig imorgon kl 10:00 då har vi ett möte,(idag alltså) då tar vi beslutet om du ska vara med och jag lovar dig att ringa tillbaka till dig DIREKT efter vårt möte? Ok sa jag.
KL är 20:50 nu och programmet börjar om någon timme i Göteborg och de har inte ringt än!
Ska jag räkna detta som bara respektlös hantering och bemötande av SVT-Debatt eller
är det också feghet/inställning att inte låta mina åsikter höras i denna viktiga fråga?Vad tycker ni?
(Ironiskt vill jag även fråga ska jag hota de med den populära vidriga retoriken Islamofober mot mig med mitt efternamn Mohammad så fort det handlar om politisk islams kvinnosyn, synen på HBTQ och antisemitism? Då kanske hela media kåren springer för att be om ursäkt och höra vad har jag att säga i denna fråga?
Jag skulle kanske ställa Stefan Olssons relevanta frågor om Omar Mustafa och andra politiskt islams representanters kamp MOT kampen mot hedersrelaterat våld och mord: http://stefanolsson.nu/2013/04/18/nagra-saker-som-omar-mustafa-verkligen-har-glomt/

Det här berättade Bahareh Andersson på Facebook i går kväll om hur det gick till när hon blev avinbjuden.

OK nu har ni sett debatten om Omar Mustafa. Jag blev inbjuden till ”Debatt” i SvT idag kring Omar Mustafa “affären” men några okända krafter blockerade mitt framträdande så att jag kanske får uttrycka vad tycker på Debatt sidan i stället.
I morse blev jag uppringd av SvT som gärna ville att jag ska under parollen ”troende muslimsk feminist” delta i debatt ikväll. Jag har efter övervägande tackat jag på rätt så kort varsel. Jag omdisponerade mitt schema för att kunna delta. Det intressanta är att efter allt stök så ringde en person från debatt programmet kort innan jag ska ge mig i väg och be om ursäkt och säger att de tar tillbaka inbjudan. Anledningen var tydligen att en del av ”debattörerna” vägrade att debattera med mig som muslim. Det verkar tydligt att islamisterna kan diktera villkoren för ett debatt program. Så kära vänner detta var ett riktigt lågvattenmärke och en skandal på högsta nivå. Så kan det bli i dubbel moralens Sverige.

Islamistiska debattörer har alltså lyckats bestämma deltagarlistan på SVT Debatt på ett sätt som gjorde att de blev nästan de enda muslimska representanterna i programmet? De har lyckats dupera SVT Debatt så att det i princip stod “invandrade muslimer” mot “vita etniska svenskar” i studion? Sen kunde de lätt stampa ner alla motståndare med rop om “islamofobi” – till och med Expos representant – för det fanns nästan inga muslimer där som kunde säga emot dem. Detta är skamligt.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar