Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2013
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

“Rise of the New Atheists?”

En väldigt bra intervju med Richard Dawkins och Lawrence Krauss, från TVOntario. Jag blir lite avundsjuk på kanadensarna för kvalitén på deras TV. Så här ser en bra genomförd intervju ut.

Lite lustigt med Richard Dawkins. Flera kristna bekanta har på sistone utropat att man “vunnit” över de argument han framför i “the God Delusion”, att han inte ens är respekterad bland ateister längre och att ny-ateismvågen är på väg ut. Lite har de ju rätt, att de viktiga böckerna redan blivit publicerade och har några år på nacken nu (duh). Men att Dawkins inte är respekterad längre är verkligen att ta i, han vann exempelvis omröstningen om förra årets viktigaste tänkare, och där röstade inte bara ateister. Att han hade fel i “The God Delusion”? Men snälla nån – samma argument framfördes redan av antikens filosofer; de har aldrig blivit “vunna” över.

Jag tror däremot de religiösa börjar få lite internetvana. Dock har de sanningen emot sig, så ett öppet utbyte av åsikter kan de aldrig “vinna”.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar