Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2013
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Blasfemi!

Varma hälsningar till de islamister i Bangladesh som vill avrätta människor som förolämpar deras religion. Så här långt har 27 människor dött i demonstrationerna.

Enligt BBC har den islamistiska organisationen Hefazat-e Islam hyrt in närmare 3000 bussar och andra fordon för att frakta folk till demonstrationerna från landsorten. Regeringen i Bangladesh står fast vid att dagens lagstiftning är tillräcklig och att Bangladesh är ett sekulärt land. Det är isolerade våldsverkare som demonstrerar – något man inte får glömma. Det rör sig om tiotusentals demonstranter, men Bangladesh har en befolkning på 150 miljoner.
Bangladesh är ena halvan av regionen Bengalen. den andra halvan utgörs av de indiska delstaterna Västbengalen (där Calcutta (Kolkata) ligger) och Tripura, samt delar av Assam. Regionen har en lång och extremt rik kulturell historia. En kul detalj i sammanhanget är att språkvetare debatterar om varifrån ordet “Bangla” (som är roten till både Bengalen och Bangladesh) kommer ifrån. En del menar att det kommer från en stam (Bang) eller ett kungarike (Vanga), andra att det kommer från ett gammalt namn på solguden (Bonga), men det finns också en teori om att namnet kommer ifrån Bhang – tillredd cannabis – en drog som används flitigt i hinduiska religiösa festivaler.
Tack till Markus för bildtips.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar