Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2013
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Socialdemokrater för tro, men utan solidaritet

Idag debatterar jag på Newsmill med artikeln Socialdemokrater för tro, men utan solidaritet.

Det är år 2103 e.v.t. och hela Socialdemokratiska arbetarpartiet står upp för de allmänna mänskliga rättigheterna… Hela Socialdemokratin? Nej! En liten rörelse inom socialdemokratin vägrar! Socialdemokrater för tro och solidaritet fortsätter envist att vägra ta avstånd från sina antisemitiska inbjudningar. Och de gör inte livet lätt för övriga Socialdemokrater. 

Introduktionen kan tyckas hämtad ur sagornas värld (för er som inte känner igen den så är ingressen en parafras på inledningen till Asterix) men tyvärr är det som beskrivs i högsta grad verkligt. Det handlar om Socialdemokrater för tro och solidaritet som fortsätter att trampa snett i människorättsdebatten. Nu senast är det högste herr ordförande Peter Weiderud som i en intervju styvnackat fortsätter vägra ta avstånd från inbjudningarna av grovt antisemitistiska talare – samma sak som Omar Mustafa fick avgå ur partistyrelsen för, om ni kommer ihåg. Hur är det möjligt att Weiderud får sitta kvar? Bedöms etniska svenskar och ”o-etniska” svenskar efter olika måttstockar inom Socialdemokratin?

Läs resten av artikeln här.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar