Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2013
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Fredagsnöjet: William Lane Craig tar sig an Einsteins relativitetsteori

Jag har nyligen debatterat William Lane Craigs förtjänster med några kristna (av det mer bokstavstrogna slaget) på FB som vill framhålla honom som en stor filosof och en viktig och ansedd tänkare. Verkligen? I en annan diskussion fick jag tips om nedanstående pärla – en film som jag helt enkelt inte kan undanhålla er, kära läsare. Någon har gjort sig omaket att gå igenom en del av vad William Lane Craig skrivit och sagt om Einsteins relativitetsteori. Resultatet blev rent slapstick, med ljudeffekter från tecknade filmer och allt. Lite jobbigt att titta på, men å andra sidan – förtjänar Craigs uttalanden något annat bemötande? Mannen är ett skämt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Fredrik Bendz
Tid: 17 May 2013, 18:00

Om Craig är en av världens ledande apologeter har vi inte mycket att oroa oss för.

Kommentar från Fredrik Bendz
Tid: 17 May 2013, 19:42

Hehe!

1. Om Gud existerar så hade Lorentz rätt (Craig).
2. Lorentz hade fel (vetenskapen)
3. Alltså finns inte Gud (1 och 2)

Kommentar från Nidskrivare
Tid: 24 June 2013, 16:48

Nu trodde du att du var smart, men du saknar fullständigt kunskap om religiös logik. 3 lyder “Alltså finns Gud”. Det kan du ändra på. Följaktligen måste 2 lyda: “Lorentz hade rätt”. För att inte fördomsfulla logiker skall komma och gnälla behöver man då också stuva om lite i premisserna, men principen ligger fast. Som god kristen sätter man sanningen högst av allt. Därför börjar man alltid med slutsatsen: “Alltså finns Gud”. Premisserna fixar man i efterhand. Tyvärr är denna kommentar inte ett skämt. Numera kan man i Lund bli doktor i religionsfilosofi med hjälp av slika övningar (självklart med William Lane Craig i litteraturförteckningen).

Skriv en kommentar