Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2013
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Nationaldag för alla

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqist
Tid: 29 June 2013, 12:19

Patrik

För att jag inte vet hur mycket Du sköter förhandsmodereringen av Humanistbloggen skriver jag istället till Dig.
Det var uttrycket “Gud finns nog inte” som drog mig till bloggen. Under de tre år jag följt med har den givit mycket av allt.

Men själva tendensen börjar bli i tandlösaste laget. Kännetecknande för bloggen är nu:

“Gud finns kanske i alla fall”.

Det kan verka småaktigt, men betydelseglidningen är i all sin enkelhet enorm. Jag försökte påpeka det, inte ödmjukt, eftersom det inte är min stil, men faktum är, att sajten har gjort det rakt motsatta mot vad som drog mig dit. Eftersom den också för en utomstående är den enda kontakten med humaniströrelsen, så blir kanske den en dålig spegling av vad Humaniströrelsen egentligen vill
För det låter inte som att Ni skulle vilja avskaffa fanstasistyrd religiositet, utan att Ni vill backa upp den med ett så stort osäkerhetsmoln som möjligt. Kanske inte my cup of tea i försöken att sekulariser världen.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 30 June 2013, 9:16

Hej Kristian,
Sentensen har hela tiden varit “Gud finns NOG inte”. Denna brukar vi få försvara mot människor som menar att Gud nog finns i alla fall. Nu har Anders klivit in och velat stryka det centrala NOG, så diskussionen har blivit en helt annan. För mig är det viktigt med bra och rätt argument. Därför tycker jag den här diskussionen är viktig att föra. Men jag kan lugna dig med att de flesta som läser Humanistbloggen inte läser kommentarerna. Och i inläggen syns inte diskussionen alls.

Skriv en kommentar