Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

July 2013
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Vatikanen erbjuder minskad tid i skärselden – om du följer påven på Twitter

Påve Franciskus är modern: han finns på Twitter och Facebook, har en on-line nyhets-portal som stöds av en app, och han finns snart även på Pintrest. Men påven är medeltida också. Hurdå, kanske du undrar? Jo, följer man påven på Twitter erbjuds nu avlat – ni vet, det Luther reaerade så hårt på en gång i tiden: reducerad tid i skärselden. Man säger sig alltså ha kontroll över Guds straff. Guardian rapporterar:

But a senior Vatican official warned web-surfing Catholics that indulgences still required a dose of old-fashioned faith, and that paradise was not just a few mouse clicks away.
“You can’t obtain indulgences like getting a coffee from a vending machine,” Archbishop Claudio Maria Celli, head of the pontifical council for social communication, told the Italian daily Corriere della Sera.
Indulgences these days are granted to those who carry out certain tasks – such as climbing the Sacred Steps, in Rome (reportedly brought from Pontius Pilate’s house after Jesus scaled them before his crucifixion), a feat that earns believers seven years off purgatory.
But attendance at events such as the Catholic World Youth Day, in Rio de Janeiro, a week-long event starting on 22 July, can also win an indulgence.
Mindful of the faithful who cannot afford to fly to Brazil, the Vatican’s sacred apostolic penitentiary, a court which handles the forgiveness of sins, has also extended the privilege to those following the “rites and pious exercises” of the event on television, radio and through social media.
“That includes following Twitter,” said a source at the penitentiary, referring to Pope Francis’ Twitter account, which has gathered seven million followers. “But you must be following the events live. It is not as if you can get an indulgence by chatting on the internet.”

Nej, för att få avlat bara för att man internetsurfat vore ju fånigt. Det här är ju på riktigt.

“What really counts is that the tweets the Pope sends from Brazil or the photos of the Catholic World Youth Day that go up on Pinterest produce authentic spiritual fruit in the hearts of everyone,” said Celli.

Läs mer i DN.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqist
Tid: 19 July 2013, 20:17

Patrik

Jag har skrivit två svar på Din retoriska fråga till mig om jag trodde att vissa företeelser skulle kunna vara könsattribut.

Du vet redan med bestämdhet att jag aldrig skulle påstå något så befängt samt att jag aldrig heller gjort det.
Däremot vill Du tydligen inte heller få ett svar på Din förment retoriska fråga.
Det är gränsfall till oförskämt att ställa en fråga och att retuschera de korrekta svaren.
Du sjunker svårt i min aktning.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 19 July 2013, 21:30

Kristian,
De senast refuserade kommentarerna från dig är från den 18:e juli. (På samma inlägg.) Så jag vet inte vilka kommentarer du syftar på och har därför ingen möjlighet att värdera det du skriver. Försök igen.

Vad gäller din aktning så antar jag att det är svårt att sjunka lägre med tanke på att jag inte håller med dig om i princip någonting. Så det är ett lite tomt hot.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 19 July 2013, 21:34

Jaha, någon var inne och godkände dina kommentarer precis innan jag kollade var de tagit vägen. Förvirring. Nu är de i alla fall publicerade.

Skriv en kommentar