Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2013
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

“Jag kan väcka de döda till liv”

Förra veckan gick Jesusfestivalen i Älmhult av stapeln. Aftonbladet rapporterar därifrån om förunderliga ting. Eller i alla fall utlovade förunderliga ting. Eller rättare sagt, förunderliga ting som verkar ha hänt någon annanstans någon annan gång.

En kvinna gråter.
Hon står längst framme vid scenkanten och skakar av tårar.
Mirakelpastorn går fram till henne. Tar tag i henne. Och skriker på engelska:
– Fire!
Hon gråter ännu mer.
Någon ligger på golvet – han skrattar hejdlöst. Kan inte sluta.
Lovsång blandas med tungotal.
Tack Jesus!
Halleluja!
Det är glädjetårar och festivalstämning.
[…]
Jens Garnfeldt hymlar inte med vad han står för.
Han berättar ingående om mirakel som ska ha skett i Jesu namn – men genom hans egen kropp.
Som den gången i Kenya.
Ett dött barn lades i hans famn.
Mamman hade sparat den döda kroppen för att hon visste att Garnfeldt skulle komma till stan. Och mirakelpastorn gjorde som hon ville.
– Jag sa helt enkelt: I Jesu namn, jag befaller livet att komma tillbaka till det här barnet. Och plötsligt började barnet gråta, säger Garnfeldt.
Det är hans berättelse. Vetenskapligt sett är det omöjligt. Och av någon anledning har han aldrig lyckats väcka människor till liv i Europa. Det har bara hänt i Afrika – när inga kameror har varit påslagna.
Men många på Jesusfestivalen tror honom.
[…]
Efter en helg på festivalen har vi inte sett några mirakel. Det har berättats om dem, högljutt. Enligt arrangören började en förlamad kvinna gå i torsdags.
Men när vi är här under söndagen händer ingenting. Enligt arrangören för att sekulära journalister förstör stämningen. Och de ber för oss och för det här reportaget.

Zombie – Baby: hur ser man skillnaden?

Problemet är kanske att Jesus snart kommer att benådas? Aftonbladet rapporterar nämligen också om att den kenyanske advokaten Dola Indidis önskar upphäva Jesus dödsdom. Frågan är om inte det skulle förstöra historien lite?

Advokatens försök att rentvå Jesus är en utmaning. Hans ansökan vänder sig till dåtida ledande myndighetspersoner och religiösa ledare som judiske ledaren Pontius Pilatus, kung Herodes, romerske kejsaren Tiberius såväl som den judiska översteprästen, samhällets äldre och deras uttolkare av lagen, skriver the Times.
Enligt The Times vill advokaten även rikta sin ansökan mot nuvarande regeringarna i Italien och Israel, med hänvisning att de ärvt lagar från det romerska riket.
– Jag ansökte för att det är min uppgift att bevara Jesus värdighet och jag har vänt mig till internationella domstolen i Haag för att skipa rättvisa för mannen från Nasaret.

Ska en advokat från Kenya slutligen förstöra Guds geniala plan för vår frälsning? Ja, underligare ting har hänt. Väl?

Bookmark and Share

Skriv en kommentar