Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2013
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Möt vår nya arbetsmarknadsminister

Elisabeth Svantesson (M) har blivit ny arbetsmarknadsminister. Hon är kristen och före detta medlem i Livets Ord. Det är inget problem, att ha en kristen livsåskådning har man förstås full rätt till som minister – givetvis. Tvärtom innebär en sekulär stat just att staten ska vara livsåskådningsneutral – människor med alla möjliga olika livsåskådningar ska vara med och bestämma. Dessutom innebär hennes nya position inte att hon ges något inflytande över pengar till sina ideologiska fränder (på det sätt Stefan Attefall har).

Problemet med Svantesson är hennes värderingar.

  • Elisabeth Svantesson är (var?) HBT-motståndare

Alliansfritt Sverige skriver: “En­ligt blog­gen An­ti­gay­re­to­rik var Eli­sa­beth Svan­tes­son en av 61 le­da­mö­ter i Sve­ri­ges riks­dag som var mot könsne­utra­la äk­ten­skap vid om­röst­ning­en. Hon gick allt­så mot sitt par­tis linje.

Tidningen Dagen citerar Svantesson: “Eftersom sex miljarder människor anser att äktenskapet är till för man och kvinna kan vi ju inte vara en sådan liten minoritet.

  • Elisabeth Svantesson är (var?) abortmotståndare

Alliansfritt Sverige skriver: “Hon var fram tills hon val­des in i riks­da­gen ar­bort­mot­stån­dar­or­ga­ni­sa­tio­nen Ja Till Li­vets in­for­ma­tions­sek­re­te­ra­re, en­ligt med­lems­tid­ning­en.

Enligt Dagens Arena är det dock inte helt klart riktigt vad hon står för i frågan: “På regeringens presskonferens under tisdagen tog Elisabeth Svantesson avstånd från sitt tidigare abortmotstånd. – Det är en komplex fråga som inte är lika svart eller vit för mig i dag som den var tidigare. Men jag sitter i riksdagen och ställer mig bakom svensk abortlagstiftning, sa hon. Men enligt Petra Oscarsson, tidigare redaktör för Ja till livets tidning Enim och hustru till riksdagsledamoten Mikael Oscarsson (KD) som grundade organisationen år 1991, delar Elisabeth Svantesson fortfarande organisationens åsikter i abortfrågan.

Så här beskriver Dagens Industri svenskkontraktet: “Enligt Elisabeth Svantessons förslag skulle det framgå av kontraktet vilka skyldigheter den svenska staten och nyanlända har gentemot varandra. ”Att bryta överenskommelsen måste få reella konsekvenser för båda parter. Kontraktet ska också vara kopplat till den ersättning som den nyanlände får och ska innehålla en tydlig gräns för hur lång tid ersättningen ska utgå”

Villkorade bidragsrättigheter alltså, men bara för invandrare?

Det skulle onekligen kännas tryggare med en arbetsmarknadsminister som inte svävade på målet vad gäller tanken om att alla människor ska ha samma rättigheter och skyldigheter, då även homosexuella, kvinnor och invandrare.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 18 September 2013, 20:29

Med kunskap om vad Du vet om betingning vad gäller pedofili tex, skulle du välja en öppen pedofil som barnvakt…?

Skriv en kommentar