Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2013
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Ateism – Teism – Agnosticism – Gnosticism – så funkar det (kanske)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Jakob Bonds
Tid: 2 October 2013, 15:47

Texten på “Agnostic Theist” är korkad.
Skulle vara “I BELIEVE THERE IS A GOD – BUT ITS TOTALLY BEYOND THE HUMAN SCOPE”
En agnostisk teist som jag själv tror inte på några religioners uppdiktade historier utan bygger snarare mitt gudstro på tesen “de otroligt komplexa och avancerade livsformerna på jorden kan inte bero på en slump” – bara det faktum att vi, även som varandes det smartaste djuret på planeten tror oss kunna förstå och förklara allt är patetiskt. Exempel: en fågel är ett exempel på en genomtänkt och perfekt konstruktion, annars skulle den inte fungera och överleva som art. Ryck ett par fjädrar och den blir livsoduglig. Hur skulle den kunna ha utvvecklats till vad den är utan en “konstruktör”? En dinosaurie som hoppar högre och högre och utvecklar fjädrar över ett antal tusen generationer? Nej just det … det tror inte jag heller.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 3 October 2013, 1:49

Du bygger din gudstro på att du inte förstår evolutionsteorin? Det verkar ju inte så stabilt.

Kommentar från Jakob R
Tid: 4 October 2013, 12:25

The 737 Gambit; hur skulle en konstruktör kunna ha utvecklats om inte en dinosaurie kan det?

Kommentar från Jakob R
Tid: 4 October 2013, 12:26

Fast det ska vara 747 gambit 😉

Kommentar från Jakob Bonds
Tid: 8 October 2013, 17:41

Agnostism är en insikt om att människan saknar perspektivet att se sig själv i ett större sammanhang. Hur skall vi som en del av verkligheten kunna förklara och förstå den? Våra sinnen begränsar oss, hur skulle kunna förklara oss själva? Vi vet inte varför vi finns, vad universum är, men vi gillar att tro det. Ateism är bara ett annat uttryck för människans hybris att kunna förklara sig själv. På den punkten skiljer den sig inte från vilken religion som helst om man vill spetsa till det. Apropå evolutionsteorin, att förstå något är inte samma sak som att blint tro på detsamma, eller tro att det är hela sanningen.

Skriv en kommentar