Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Lesus, vilken missvisande jämförelse

Desperationen går inte att ta miste på. Religion är visst viktigt, så det så! Att inte ha en religion är – att inte kunna prata? Det här platsar nog med “Gud är kärlek” som en att de mest arroganta jämförelserna någonsin. Nej, Gud är inte kärlek. Även ateister kan älska. Kärlek är kärlek. Nej, religion är inte ett språk. Även ateister kan prata. Språk är språk.
Eller ska vi prova det? “Ateism är sanning.” “Jag indoktrinerar bara Orvar. Han ska själv få lära sig kritiskt tänkande när han blir stor.” Säga vad man vill om Jesus (eller Lesus, som Vatikanen föredrar att stava namnet nuförtiden), men han kunde i alla fall det där med metaforer.
Bookmark and Share

Skriv en kommentar