Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Det är Inte bara Svenska kyrkan som anklagas för dunbolsterteologi

Den nye påvens otydliga uttalanden – där han säger något som verkar kärleksfullt, etiskt och mot den katolska kyrkans officiella dogmer men egentligen menar samma sak som vanligt – retar gallfeber på många. Det är inte bara ateister som tycker att han luras, utan även konservativa katoliker har reagerat. Det här satirinslaget är dock från en Lutheransk satirsida där inslagsförfattaren tycker påven uppför sig som en hippie. Men det är väl att ta i. Visst tror påven på saker som är lättare att tro på när man tagit hallucinogener, men “peace, love and understanding”? Nej, då får han allt förändra katolska kyrkans dogmer på riktigt.

Vi ska i och för sig vara glada så länge Lutheraner och Katoliker bara ägnar sig åt satir istället för att skjuta ihjäl varandra, något som historiskt sett är betydligt vanligare.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar