Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Tusentals biblar på väg till de tyfondrabbade områdena

Den här bilden är av oklar anledning illustrationen till nedanstående nyhet på Manila Bulletins Facebooksida.

 

The Catholic Bishops Conference i Filippinerna rapporterar nu att man kommer att skicka 1000 biblar till de tyfondrabbade.

The Catholic Bishops’ Conference of the Philippines (CBCP) through the Episcopal Commission for the Biblical Apostolate (ECBA) will be sending 1,000 copies of the Bibles to those who were affected by the recent Typhoon Yolanda in the Central Philippines. […] “Sometimes, people think that this is a punishment from God, a wake-up call or something. We are too fast in making conclusions about calamities like this,” she said. “We should outgrow that, especially if you will say that to people who were stricken with calamity. So we have to graduate from that and say that it is a natural calamity. We have no answer to that, but we can rely on the Lord and make reflections and see what this can do to our life,” she added. “We just have to cling to God because the more we give up, the more we suffer. For the Filipino people, our faith helps us to cling on to God and to stand up again and go on,” Pagadut said.

För er som känner att ni vill göra mer finns möjligheten att donera pengar till fler biblar genom the Philippine Bible Society – inbetalningsinformation hittar ni på deras hemsida.

Many people have lost their Bibles in the storm at a time when they need them the most. That is why the Philippine Bible Society has launched Project: God is Our Shelter, through which it plans to make hundreds of thousands of Scriptures available for distribution, alongside essential aid, such as food, blankets and medicine. “We appeal for help from our sister Bible Societies around the world. We hope to be able to make available 250,000 copies of the book, ‘God is our Shelter’, which is a collection of Bible passages and reflections about how God can help us in times of trouble,” says Dr. Lucero. “We also want to provide 20,000 Bibles and 20,000 Bible comics for children and young people. We want to remind our suffering people of these words and the hope in them.”

Det låter ju i och för sig som en klokare tanke, att klippa ut avsnitt ur bibeln och skicka dem istället för att skicka kompletta biblar som ju innehåller avsnitt som inte alls är särskilt tröstande, utan tvärtom skrämmande och obehagliga. “Kom och skåda Herrens gärningar, som slår världen med skräck.” (Psaltaren 46: 9).

Jag vet inte riktigt vad Humanisterna ska göra för liknande kampanj? Skicka ner kopior av “The Good Book” av AC Grayling  känns lite malplacerat. Människor behöver ju främst annat än böcker i just den här situationen och att utnyttja en nödsituation i propagandasyfte känns inte helt etiskt genomtänkt. Vi får väl helt enkelt fortsätta att rekommendera er att ge pengar till de professionella organisationer som är på plats. Tillsammans kan människor göra stordåd – det är Humanismen i ett nötskal. Här är ett bra urval av religiöst och ideologiskt neutrala organisationer:
Bookmark and Share

Skriv en kommentar