Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Fredagsnöjet: Svar Direkt om Wasp med Siewert Öholm från 1984

Igår publicerades en intervju med Siewert Öholm i Dagens Media apropå att Iron Maidens sångare Bruce Dickinson varit det stora dragplåstret på mediedagarna i Göteborg. Här är ett citat ur intervjun:

Klippet från “Svar direkt” där du går hårt åt Anders Tegner och WASP har blivit legendariskt, hur ser du på det i dag?
– Jag tycker att klippet har varit kul i 30 år och ur min synvinkel är jag rätt fascinerad över hur hållbart både jag och klippet är. Det väcker så mycket känslor.
Du har inte ändrat åsikt angående djävulsmusik?
– Nej, jag känner bara att vad ska man ha den till?

Det är helt makalöst att Siewert Öholm, som ändå är mediepersonlighet, inte ser sin egen roll i Wasps marknadsföring. (Eller att Anders Tegnér inte påpekar det självklara: Hur många hårdrocksband ges TV-uppmärksamhet på bästa sändningstid?) Inslaget är från 1984, men det känns som om det vore från 1800-talet. Det är sevärt i sin moralistiska helhet.

Via en FB-vän får jag även tips om en intervju med flickan som läser den surrealistiska dikten precis i slutet på programmet. Ingen hade informerat henne om vilket sammanhang hon skulle framträda i.

Man får frireligiösa vibbar när man ser det här klippet. Men så var det inte, eller?
– Ja på det viset var det ju väldigt väl castat av min mamma. Jag kan tänka mig att de suttit och spånat såhär “vi behöver någon som ser lite oskuldsfull ut”, och mamma föreslog mig. Det var ju inte fel tänkt, förutom att hon inte tänkte steget längre – vad som skulle kunna komma av det liksom. Sen var det ju inte jättefarligt. Det var inte så att jag blev terroriserad resten av högstadiet, men det var några veckor där som var lite jobbiga (skratt).
En lustig detalj med dikten är att den nämner “Lukasbrevet”, och teologikunskaperna måste ha varit lite sisådär, för något Lukasbrev har aldrig existerat…
– Nej precis, det är ju Lukasevangeliet…

Bookmark and Share

Skriv en kommentar