Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2014
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

“Happy British Muslims”

Islam har en inte alltför positiv image i västerländsk media, dels beroende på problem utanför islam (främlingsfientlighet), dels beroende på problem inom islam (en del islamuttolkares konservativa syn på kvinnor, familj och religionens roll i samhället, t.ex. i Saudiarabien, Iran och Irak). I ett försök att ändra på den här bilden publicerades i onsdags nedanstående mycket uppmärksammade video betitlad “Happy British Muslims” med en massa glada, dansande brittiska muslimer.

På videon så ser ni glada dansande män, kvinnor och barn. Kvinnor och män som dansar tillsammans. Kvinnor med och utan huvudduk. De här inslagen föll förstås inte mer konservativa muslimer på läppen, så det har tydligen bråkats en del inom den brittisk-muslimska gruppen. Någon (konservativ muslim? islamhatare?) har därför klippt ihop nedanstående halal-version av videon.

Extremt konservativa muslimer skulle förstås inte vara nöjda med den här videon heller – den innehåller ju till exempel fortfarande musik. Men nöjda skulle heller inte extrema islamhatare vara – den innehåller ju fortfarande glada muslimer i västerlandet. En helt meningslös alternativversion, således, som ändå lär ge upphov till ännu mer upprörda känslor.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar