Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2014
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Inte rasist men … Glad Nationaldag!

En glad om än något ängslig nationaldag på er (man vill ju inte verka rasistisk eller så). Vi bor faktiskt i ett av världens bästa länder – det kan vi väl tillåta oss att fira. Men inte på det där Svenskarnas Parti-viset, utan på det där vi-är-alla-människor-viset. Fast ändå Sverige, liksom.

Som seriell utlandssvensk tar jag mig rätten att vara lagom nationalist och folkhemsromantiker. Rikskommittén Sveriges Nationaldag sammanfattar det rätt bra. De har även länkar till olika nationaldagsfiranden runt i landet.

Sverige är ett demokratiskt land med fred, frihet och respekt för mänskliga rättigheter, oavsett religion eller ursprung. Sveriges nationaldag är dagen då vi firar dessa värden, hälsar nya medborgare välkomna och hyllar Sverige som en fri nation med fritt statsskick.

Bilden har jag lånat från Historiska Museet som dagen till ära har föredrag om tolerans och nationalsången på fyra språk.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar