Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2014
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Islamismens förskräckande spår

Obligatorisk heltäckande slöja för kvinnor. Kyskhetspoliser. Tortyr och kidnappningar. Terrorrörelsen ISIS namn sänder kalla kårar utmed ryggraden hos alla de folk, sekter och religioner som står på dess svarta lista.
Ledaren Abu Bakr al-Baghdadis krigare i ISIS skickar mer än gärna druser, shiiter, kurder, kristna och judar till det brinnande helvete där de anser alla kättare och otrogna hör hemma. Men de flesta av den sunnimuslimska rörelsens offer är sunniter.

Läs i DN om islamistorganisationen som är så extrem att inte ens al-Qaida inte vill ha med dem att göra. De har precis intagit Mosul och Kirkuk-provinsen – en halv miljon människor är på flykt. Iran har indikerat att man är villiga att ge sig in i leken för att “bekämpa terrorism och våld”. Iran? Som hänger människor från lyftkranar? En explosiv mix av religion, politik och etnicitet har exploderat i regionen, där ISIS bara är en av många extrema organisationer.
_________________

Parentes: Är det inte lite ironiskt att organisationen är namne med en egyptisk gudinna? Från Wikipedia:

She was worshipped as the ideal mother and wife as well as the patroness of nature and magic. She was the friend of slaves, sinners, artisans and the downtrodden, but she also listened to the prayers of the wealthy, maidens, aristocrats and rulers. Isis is often depicted as the mother of Horus, the hawk-headed god of war and protection (although in some traditions Horus’s mother was Hathor). Isis is also known as protector of the dead and goddess of children.

 

En riktigt sympatisk gudinna, helt enkelt. Vissa menar att hon var förebilden för madonnagestalten i kristen mytologi.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 13 June 2014, 0:26

Det ÄR lite intressant att det dyker upp riktigt relevanta kommentarer ibland. Som antropolog har jag skådat denna religionen i vitögat förr. Den är lika osann som de andra, men betydligt mer förskräckande i sin Humanism.

Skriv en kommentar