Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2014
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Nej, kvantfysik har ingenting med healing att göra

Tidningen Nära annonserar något oväntat på framsidan av sitt senaste nummer att det ska innehålla början på en artikelserie om kvantfysik. Med tanke på att deras andra artiklar handlar om sådant som hur man kan prata med djur, hur man stärker sin aura och om djur på “andra sidan” så vore en sådan artikelserie onekligen ett lyft. Men de verkar inte riktigt mena kvantfysik när de skriver kvantfysik. Eller hur ska man egentligen förstå sökresultaten om man söker på “kvantfysik” på deras hemsida?

Klickar man på den sistnämnda länken kan man läsa följande.

Fältet är det fält som binder oss alla samman, som håller ihop materien, som innehåller all den information som finns om oss alla. Det är det fält som gör det möjligt att jag som medium kan få kontakt med nära och kära på andra sidan. Det är det fält som gör det möjligt att två elektroner som en gång haft kontakt med varandra kan fortsätta kommunicera med varandra även om de befinner sig på två helt olika platser i världen. Einstein visste om detta och kallade för ”spökeffekt” och tydligen var han närmare sanningen än han kunde ana.

Det är möjligen möjligen korrekt att Einstein var närmare sanningen än han kunde ana, men artikelförfattaren verkar ha missförstått en del om vad han faktiskt påstod. Här kan ni läsa om

kvantmekanisk sammanflätning, det Einstein kallade “spooky action at a distance”. Effekten resulterar tyvärr inte – hur gärna man än önskar – i en möjlighet att kommunicera med avlidna nära och kära. Den som påstår något sådant är bara en simpel lurendrejare som leker med andra människors sorg.

Jag skulle därför nog ändå vilja rekommendera andra källor för den som skulle vilja lära sig mer om kvantfysik. Till exempel Wikipedia.

Tack till Faktoider för länktips!

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 21 June 2014, 11:40

Det är i huvudsak denna charlatanism, som jag rest mig mot i hela mitt aktiva liv och dit hör KK, SVK och Islam också. Allt försvar av dessa livsåskådningar är bara dibarns fantasier.

Skriv en kommentar