Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2014
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Siewert Öholm till Göran Hägglund: “Ta tydlig ställning mot homoäktenskap” “Unga män riskerar bli nazister”

Nu kastar sig Siewert Öholm in i valdebatten via SVT Debatt med en uppmaning till Göran Hägglund att ta tydlig ställning mot homoäktenskap.

Varför skall surdegsfolket på Södermalm, eller Aftonbladets kultursidor, utgöra åsiksmonopol och formulera tolkningsföreträden. Ifrågasätt den utvecklingen! Ta metaforen ”Verklighetens folk” en gång till och backa inte den här gången.
Verklighetens folk bor i hela landet, de vill gärna ha sin skolavslutning i kyrkan och de flesta tycker rent av att kristna värderingar om sant och falskt, rätt och fel, lojalitet eller svek, han och hon och inte hen, är bra.
En ledare ska inte bry sig så mycket om att några hånskrattar nedanför talartribunen.

Nej för all del, strunta i det. Öholm förtydligar sig i Aftonbladet.

– Det finns mångtusenåriga kristna värderingar man kan ta hänsyn till, men Hägglund vågar inte prata om det.
– Sedan har vi de här klassiska frågorna. Vad är rätt och fel, sant och falskt. Han och hon och hen och det där. Det ska råda jämställdhet mellan man och kvinna men inte utplåning för det. En skräckföreteelse i dag är att man i princip vill avskaffa könsrollerna.
– Unga män håller i princip på att gå under. Risken är att de blir nazister och hamnar i motorcykelgäng.
– Jag talar om manligt och kvinnligt. Vad händer med våra unga pojkar om man inte ger mannen en identitet, och om man då fullföljer det med samkönade äktenskap och att inget har någon betydelse. Då har vi det här med risk för nazism.

Japp. Risken är överhängande och orsakskedjan glasklar. Typ.

Men vad är det som är så farligt med samkönade äktenskap?
– Faran ligger över tiden. Vad ska de göra då om de ska skaffa barn? Då måste man acceptera surrogatmödraskap och insemineringar. Vilka typer av ingrepp på naturen ska vi göra?

Det känns inte som om Öholm riktigt fullföljer den där sista tankegången. Att inte göra ingrepp på naturen innebär väl också saker som att vi bör stoppa alla mediciner? Avskaffa det mekaniserade jordbruket? Sluta med onaturliga tabun kring vår fortplantning – låt tonåringarna älska som de vill!

Eller kanske handlar det mer om vad Öholm gillar och inte gillar än om “naturen”.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar