Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2014
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Om kartan inte stämmer med terrängen – låtsas inte om den

The Reformation Project försöker få kristna att acceptera homosexuella äktenskap. Detta genom en närläsning av Bibel-texter. Ett lovvärt projekt för tolerans eller bara ett krumbuktande för att få den kristna tron att bli som man vill? Här är deras reklamvideo.

Vad jag tycker är underligast i de här tolkningsdiskussionerna är att man väljer att helt bortse ifrån Jesus egna ord om äktenskapet – det Bibelord man läser under vigselritualen: Matteus 19: 4-6.

”Har ni inte läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna?” Och han fortsatte: ”Därför skall en man lämna sin far och sin mor för att leva med sin hustru, och de två skall bli ett. De är inte längre två utan ett. Vad Gud har fogat samman får människan alltså inte skilja åt.”

Citatet är inte bara ett totalförbud vad gäller skilsmässor (som man också bortser ifrån) utan även en föreskrift att äktenskapet är mellan man och kvinna. De här påbuden ignorerar The Reformation Project fullständigt, så till den milda grad att man inte ens nämner dem i sin genomgång i videon. Att inte låtsas om Jesus ord i frågan, DET är bara ett krumbuktande för att få den kristna tron att bli som man vill och inget annat.

Kristna får förstås göra vad de vill med sin tro. Men det är för mig väldigt svårförståeligt att någon HBQT-person vill omfamna sina forna förtryckare. Förlåta dem, möjligen, men varför skulle man vilja vara med i deras klubb innan de skrivit om stadgarna ordentligt? Obegripligt.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar