Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2014
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Homeopati – när vanlig dumhet inte räcker

En välkänd brittisk homeopat, Grace DaSilva-Hill, har skickat runt nedanstående mail där hon uppmanar alla homeopater att tillsammans försöka bota haven. Genom att “medicinera” haven med ett homeopatiskt preparat: Leuticum – som homeopater använder mot syfilis. (Resonemanget bakom val av medicin anges inte.) Om man inte är nära ett hav kan hälla “medicinen” i en flod – eller spola ner den i toaletten (!). Om man inte har “medicinen” tillhanda räcker det att säga namnet Leuticum till ett glas vatten, så kommer vattnet lära sig “medicinens” energi.

Allt det här har föranlett bloggaren The Quackometer att fråga sig om homeopaterna nu har nått “peak stupid”. Som om det inte räckte med att de försökt framställa sockerpiller för att bota Ebola…

Apropå Ebola skriver the Quackometer också om gruppen som åkte till Liberia.

Hoemopaths in West Africa have hit the news this week as a group tried to enter Liberia in order to use their spells on people with Ebola. The WHO fortunately tried not let them near any actual sick people and they have been kicking and screaming since. The Daily Mail’s rather dreadful article reported that they

“had used homeopathic treatments on patients, despite the instructions from health officials in the capital Monrovia not to do so. She said she had not felt the need to quarantine herself after returning to India but was monitoring her own condition for any signs of the disease.

The homeopaths appear to have absolutely no understanding how how dangerous and irresponsible their actions have been.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar