Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Påven lockar sex miljoner i Manila

Påven är på besök i Manila på Filippinerna och lyckades locka ungefär sex miljoner människor till en gemensam mässa. Filippinarna älskar uppenbarligen sin Gud – men frågan är om Gud älskar dem tillbaka. Landet ligger på “ring of fire” som är jordbävnings- och vulkanzonen som löper kring Stilla Havet. Man har ungefär 20 tyfoner per år som korsar Filippinskt territorium varav 6-9 slår i land. Man har enorm fattigdom, korrumperade politiker och islamistiska separatister (som råkat döpa sig till Moro Islamic Liberation Front: MILF).
Men det är klart, löften om ett bättre liv någon annan gång kan säkert locka många som inte fått någon chans det här livet.
I en stad som håller på att implodera under tyngden av sin egen överbefolkning valde Påven att kritisera den nya lag som ger människor tillgång till preventivmedel.

We need to see each child as a gift to be welcomed, cherished and protected, And we need to care for our young people, not allowing them to be robbed of hope and condemned to life on the streets.

Han pratade dock också om klimatförändringarna, ett viktigt ämne på Filippinerna. Och så lät han bli att prata om yttrandefriheten, vilket är ett fall framåt. Men för två dagar sedan kände han sig tvungen att berätta att en äktenskapslagstiftning som även inkluderar homosexuella hotar heterosexuellas familjer. Jag har fortfarande inte riktigt förstått hur någons kärlek kan hota någon annan, men så är väl religion inte logikens högborg heller.

Vill ni se min film av de Filippinska korsfästningarna så finns den här. En blodstänkande katolsk festival.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar