Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Regina Lund försvarar sina mediala förmågor (hon säger sig kunna tala med döda) i SVT Debatt

Regina Lund påstår att hon kan prata med de döda. Lite charmigt snurrigt kan man tycka. Hon kan väl få tro det om hon vill? Ja, självklart, men hon tar också emot klienter och ger råd utifrån sina “förmågor” och då börjar det tangera gränsen för det acceptabla. Någon som reagerat på detta är Aftonbladets krönikör Alex Schulman som skrev följande i en krönika:

Lunds texter måste upphöra att publicerasArtisten och skådespelerskan Regina Lund är tydligen medium. Hon kan prata med folk på andra sidan. Hon kan dessutom se in i framtiden, hon påstår till exempel att hon förutspådde tsunamin eftersom hon i barndomen drömde om ”en stor våg”.
[…]
Signaturen ”Lotta” skriver till Regina Lund och frågar henne om det barn som hon nyligen förlorade under graviditeten var hennes s­ista. Lotta nämner också att hon saknar sin pappa som dog för några år sedan. Regina­ Lund svarar att det finns ett samband mellan missfallet och f­adern. I själva verket var barnet i Lottas m­age ingen annan än fadern själv, på väg att återfödas. Men mitt i graviditeten ångrade han sig. ”Han ångrade sig för att han vill att du ska ta hand om DIG och inte om honom”, skriver Regina. Därför valde han alltså att dö som foster. ”Lev ditt liv fullt ut i glädje”, hälsar R­egina Lund avslutningsvis.
Regina Lund skriver b­ekymmerslöst och jag slås av att hon kanske inte alls är ond. Hon kanske bara är aningslös. Hon kanske inte fattar bättre, helt enkelt.
Hon kanske inte har förmågan att sätta sig in i ”Lottas” liv och värld och vad som eventuellt kan hända med Lottas känslor när hon plötsligt får veta att hennes saknade fader bestämde sig för att dö ännu en gång, den här gången i hennes egen livmoder.
Regina Lund kan väl sitta på egen kammare och spå sig själv och skriva listor på vilka hon varit i tidigare liv, det skadar väl ingen, men när hon utsätter andra för den här galenskapen så spelar det ingen roll om hon är ond eller aningslös – den rösten måste tystas.
Texterna måste upphöra att publiceras. Någon som är klokare än Regina måste ta ansvar.
Jag kan knappt tänka tanken på vad som skulle hända om Regina Lund eller något annat ”medium” skulle berätta för mig hur min pappa har det på andra sidan. Jag skulle nog först bli väldigt illa berörd. Och sedan, fullständigt rasande.

Det går att hävda att ansvaret för det här problemet inte ligger hos Regina Lund själv. Tror hon att hon kan tala med de döda på riktigt agerar hon rationellt, fast utifrån irrationella premisser. Den som måste ta ansvar i ett sådant här läge är de som publicerar hennes tokerier: Hänt Extra. Ok att skriva slaskiga kändisreportage, men Lunds galenskaper kan – precis som Schulman skriver – faktiskt orsaka reell skada.

Här nedanför kan ni se Regina Lund försvara sin verksamhet på SVT Debatt. Magikern Samuel Warg kommenterar, liksom Unga Humanisters ordförande Simon Klein.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar