Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2015
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategorier

Nejnejnej, (den mumifierade) munken är inte död – han mediterar bara

BBC berättar om ett fynd av en mumifierad Buddhist-munk som någon försökte sälja på svarta marknaden (!). Tibetanska “experter” påpekar dock att munken inte alls är död utan bara i ett tillstånd av djup meditation som kallas “tokdam”.

Siberian Times berättar mer:

Dr Barry Kerzin, a famous Buddhist monk and a physician to the Dalai Lama, said: ‘I had the privilege to take care of some meditators who were in a tukdam state.
‘If the person is able to remain in this state for more than three weeks – which rarely happens – his body gradually shrinks, and in the end all that remains from the person is his hair, nails, and clothes. Usually in this case, people who live next to the monk see a rainbow that glows in the sky for several days. This means that he has found a ‘rainbow body’. This is the highest state close to the state of Buddha’.
He added: ‘If the meditator can continue to stay in this meditative state, he can become a Buddha. Reaching such a high spiritual level the meditator will also help others, and all the people around will feel a deep sense of joy’.

Jag tror inte jag är ensam om att komma att tänka på denna sketch.

Ursäkta hädelsen.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar