Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2015
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

“Präst: Homosexualitet en psykisk oordning”

Konfirmander i katolska kyrkan i Växjö får lära sig att homosexualitet är en psykisk oordning – som för de värst drabbade är obotlig, rapporterar Smålandsposten.

Ungdomarna som deltar i konfirmationsundervisningen är alla i 14-årsåldern, en tid då sexualitet kan vara något nytt och förvirrande. Smålandsposten undrar om inte kyrkoherden är rädd för att skapa ångest och oro.
– Det är möjligt. Men du skulle kanske ha varit med på undervisningen och sett hur den gick till. Jag förstår att du har ett blad som delades ut där. Det är ett internt blad som inte är avsett för publicitet. Varje ord är inte vägt på guldvåg.
Inte lämpade för familjelivet
Kyrkoherden säger till tidningen att bladet kan tolkas som att homosexualitet är något som kan läkas eller botas. Men det kan också tolkas som att det finns faktisk homosexualitet som är “ofrånkomlig”.
Människor som är “ofrånkomligt” homosexuella kan enligt konfirmationsundervisningen inte “ta på sig familjelivets ansvar”, enligt kyrkoherden.
Det här gäller även “impotenta” och personer med “hälsoproblem”. Dessa personer – som inte lämpar sig för familjelivets ansvar och inte får gifta sig enligt katolska kyrkan – ska leva i avhållsamhet.

Fin kyrka det där. Läs mer hos Expressen. (Smålandspostens artikel är bakom betalvägg.)

Om man istället för att lära sig om prästers homofobi vill diskutera alla människors lika rätt och lika värde så finns det fortfarande ett fåtal platser kvar till två av sommarens fyra Humanistiska “konfirmationsläger” (livssynsläger). Läs mer här.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar