Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2015
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

En konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger

Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Det skriver 22 pingstpastorer i debatten om homosexualitet i tidningen Dagen.

Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Att äga en klar uppfattning om homosexualitet handlar för vår del inte om att försöka positionera oss i någon särskild kategori av kristna eller söka en identitet i någon viss etikett.
Vi menar att praktiserande homosexualitet, utifrån vad Bibeln säger, är synd. Det har funnits en samstämmighet om detta genom hela den protestantiska reformationen, och även dessförinnan fanns det en klar teologisk övertygelse i frågan.
Revisionism är ett modernt påfund som har till uppgift att vrida på bibeltexter för att få dem att säga motsatsen till vad de innehåller.
Vi söker inte identiteten i etiketteringar men ser det som en synd mot både den enskilda människan, församlingarna och oss själva om vi inte är tydliga i frågor där Bibeln tveklöst säger att om du lever på det sättet så ärver du inte Guds rike. Med andra ord, i så fall missar du himlen.
Det gör ont i oss alla när vi ser att den enskilda människan såras, men om vi verkligen älskar vår medmänniska, måste vi då inte berätta sanningen, även om det gör ont? Det har att göra med vår lojalitet till och trohet mot Gud, hemma i våra församlingar men även i ledarspalterna på tidningen Dagen.
Men till sist handlar det om himlen och evigheten. Tidsandan och sanningen går inte alltid i takt.

Kanske är bäst att påminna om vad Jesus har att säga om homosexuella äktenskap.

Vid skapelsen gjorde Gud dem till man och kvinna. Därför skall en man lämna sin far och sin mor för att leva med sin hustru, och de två skall bli ett. De är inte längre två utan ett. (Markusevangeliet 10:6-8; Matteusevangeliet 19:5)

Och hur ska man behandla homosexuella enligt Bibeln?

Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen. (3 Mosebok 20:13)

Några som verkligen tar sin heliga skrift på blodigt allvar i den här frågan är förstås IS som, bland andra barbariska dåd i sin religions namn, stenar ihjäl homosexuella. Vår vädjan till den 22 pingspastorerna bakom den här artikeln är därför denna: ge INTE “den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger”, snälla. Tolka bort de här passagerna och låt de självdö på historiens skräphög över förkastliga lagar.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Micke
Tid: 14 April 2015, 1:07

Vet du vad det gamla och nya förbundet är för något? Mose lagar var för Israels folk. Du kanske ska ta reda på vad som står i bibeln innan du försöker göra dig lustig över vissa delar.

Skriv en kommentar