Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

“Hur har du mage, Anita Goldman, att kränka min religionsfrihet på detta sätt?”

Kulturskribenten Andreas Ekström på Sydsvenskan är arg på Anita Goldmans DN-artikel från idag.

I Dagens Nyheter (5/6) skriver författaren Anita Goldman med avsky om en ny annonskampanj.
Hon drar paralleller till Nordkorea. Hon kallar Sverige extremistiskt. Hon gissar att nästa steg blir en ”åsiktspolis som tränger in i hemmen”.
Vad är det då för budskap som får en tänkande person att ta till överord av detta slag?
Det är en annons för Humanisterna, en ideell förening för sekulär upplysning som vill minska religionens politiska inflytande.
Eftersom annonsen i sig är harmlös – den innehåller några försiktiga formuleringar om det problematiska i att fostra barn in i en tro – måste Anita Goldman göra den värre än den är, för att få utlopp för sin enorma kränkthet. Alltså påstår hon att annonsen innehåller tankegods som den inte innehåller, varpå hon sedan argumenterar mot detta.
Vidare skriver hon försåtligt om att annonsen är publicerad i en liberal tidning – underförstått är budskapet så grovt att utgivaren borde ha tackat nej.
Det absolut värsta? Att hon kallar det uppseendeväckande att religionsfrihet innefattar också frihet från religion. Som om inte det var en av hörnstenarna i religionsfriheten.
Hur har du mage, Anita Goldman, att kränka min religionsfrihet på detta sätt?

Vi är nog många som ställer oss den frågan idag.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Peer Böös
Tid: 6 May 2015, 9:32

Vem är förvånad över att Anita Goldmans fientliga inlägg i DN? De värsta religionsfrämjarna blir ofta ogudaktiga när de far ut som värst. För visst är det så att när man trycker på ett barn åsikter, och i detta sammanhang ofta förknippade med olika riter, är det fråga om förtryck. Är man en god förälder skall man uppfostra sina barn till att bli ifrågasättande istället för att bara svälja alla möjliga fantasier. Det finns ju också i en del religioner rena övergreppen där man utsätter nästan nyfödda för omskärelse. Varför inte det betraktas som ett grovt brott övergår min fattningsförmåga.

Skriv en kommentar