Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

The botten is nådd? Kristna värdepartiets ungdomsförbunds språkrör beskyller Humanisterna för statssocialism (!)

Förmodligen skruvar de flesta kristna besvärat på sig när Kristna värdepartiet kommer på tal. Ska till exempel inte ärlighet vara en kristen kardinaldygd? (Nej faktiskt inte, om man ska vara petig – de fyra kristna kardinaldygderna är vishet, måttfullhet, rättvisa och uthållighet. Men jag tror att många kristna ändå hävdar att deras lära förespråkar ärlighet.) Nu har Anita Maria Vestin, språkrör för Kristna värdepartiets ungdomsförbund, publicerat en debattartikel där hon beskyller Humanisterna för statssocialism. Detta enligt nedanstående slutledning:

När Humanisterna vill förbjuda all barnomsorgsverksamhet som vilar på en kristen värdegrund står man för en form av statssocialism.

Oj, förlåt, det var ingen slutledning utan bara ett påstående. Argumentationen kommer ovanför denna mening, men det räcker med den här meningen för att konstatera att hon är ute och cyklar. Var det något som karaktäriserade statssocialistiska stater så var det just inte skolor där man försökte åstadkomma neutralitet genom att låta barnen möta en mångfald av olika livåskådningar, dvs. den typ av allmänna skolor som Humanisterna förespråkar. Istället hade man just skolor där barn drillades i en enda livåskådning, precis det vi motsätter oss.

Läs artikeln själva här och låt er förfasas.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar