Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Möten med humanister i Manila

Jag är just nu tillsammans med styrelseledamoten Magns Timmerby på möte i Manila. I lördags var det möte International Humanist and Ethical Union (IHEU). Det finns en summering av mötet som ni kan läsa på IHEU:s hemsida. Den nytillträdda styrelsen utsåg idag Andrew Copson till posten som president för IHEU. Copson är förutom detta även Chief Executive Officer för Brittiska Humanisterna BHA.

Idag hade vi förmånen att få vara med på Philippine Atheists and Agnostics Society (PATAS) möte, som var fantastiskt välarrangerat med många intressanta talare. Här ovanför kan ni se en av dessa, psykologen Eric Manalastas. Är man LGBT och ateist på Filippinerna måste man komma ut två gånger – en gång som LGBT och en gång som ateist. På frågan om vilket som är värst svarade Manalastas svävande. Det är ungefär samma typ av avståndstagande det handlar om. Det finns en del att slåss mot. Vill ni ha en summering av PATAS-mötet finns det en på IHEU:s hemsida.

PATAS har även gjort en promotionsvideo som ni kan se här nedanför. De driver bland annat nio Medical Centers där de ger gratis rådgivning om preventivmedel, sexuell hälsa, hälsokontroller och annat. Ett beundransvärt arbete att ge verklig hjälp i ett land där kyrkan spenderar miljarder på att ge falska förhoppningar och påverka politiken.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar