Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2015
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

“På spaning efter den tid som flytt”

På bloggen Det goda samhället har Mohamed Omar en läsvärd självbiografisk betraktelse om sin väg till och från islamismen och sina 20 år som muslim.

Efter att ha djupt gått in i och sedan en gång för alla gjort upp med alla former av islamistiskt tänkande 2009-2012 har jag funderat en del på vem jag var innan jag upptäckte islam. Var jag annorlunda på något sätt? Hur kom det sig att just jag blev muslim? Den enda förklaringen jag kan hitta var att jag fick reda på att min biologiska far kom från ett muslimskt land. Jag växte upp utan honom och längtan efter honom gjorde att jag ville utforska det jag trodde var hans kultur och hans religion. För att komma honom nära. Jag tänkte det som en förberedelse inför ett liv tillsammans med honom.
Förutom att jag hade en frånvarande far från ett muslimskt land – vilket jag fick veta först i mellanstadiet – var jag som alla andra. Jag såg samma filmer, lyssnade på samma musik och tänkte och tyckte i stort sett som mina skolkamrater. Jag hette inte Mohamed utan Eddie. Jag åt varmkorv och när jag blev lite äldre smakade jag folköl. Min adoptivpappa kom visserligen från Kenya och var muslim. Men han var mycket sekulariserad och jag visste inte ens om att han var muslim. Han pratade aldrig om religion. Jag minns att hans mor besökte oss. Hon åt inte fläsk. Jag förstod inte varför.

Läs hela artikeln här. Mohamed har även skrivit många andra väldigt läsvärda inlägg på bloggen.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar